Minor bij FS Team Delft

April 1, 2015

Mijn naam is Bernard Bekker, en ik ben een 3e jaars Technische Informatica student. Dit jaar ben ik lid van Formula Student Team Delft (FS Team Delft), een team van ongeveer 70 studenten dat elk jaar een formule style raceauto bouwt om de Formula Student competitie te winnen. Elk jaar wordt een nieuw ontwerp gemaakt waarbij elk teamlid een onderdeel ontwerpt. Daarna worden alle onderdelen geproduceerd en geassembleerd om aan het einde van het jaar naar competities door Europa te reizen waar tegen andere teams van over de hele wereld wordt geracet.

 

 

Minor

In het 3e studiejaar kan je een vrije keuze maken waar je je minor doet. Hierdoor kan je een half jaar lang je studie verbreden door iets in een andere richting te studeren, of een praktische minor doen waar je je kennis in de praktijk kan toepassen.

Omdat ik graag mijn kennis wou toepassen op de echte wereld, en een grote fan van autosport ben, besloot ik mij aan te melden voor een D:Dream minor bij FS Team Delft. Hierbij spendeer je het grootste deel van je tijd aan het werken bij het team. Daarnaast krijg je interessante colleges over projectontwikkeling en productontwerp. Het grootste verschil met andere opdrachten die je tijdens je studie krijgt is de enorme vrijheid bij het invullen van je opdracht. Het enige criteria is om een zo snel mogelijke auto te maken.

 

Wat is mijn taak in het team?

Ik heb bij het team het sensor netwerk van de auto ontwikkeld. Hiervoor heb ik sensoren uitgezocht om krachten en snelheden te meten in de auto. Een PCB ontworpen om de data te verwerken, en software geschreven voor de communicatie in het netwerk tussen de sensoren en de ECU.

Toen ik mij aanmeldde voor de minor verwachtte ik meer te leren over embedded software, maar tijdens de minor heb ik daarnaast ook enorm veel geleerd over (het ontwerpen van) elektronica en mechanica. En belangrijker de koppeling tussen deze disciplines. Maar waarschijnlijk heb ik nog het meeste geleerd over projectontwikkeling en het indelen van tijd ;-).

 

Waarom zouden anderen dit moeten doen?

Het laatste halfjaar heb ik niet alleen veel geleerd, maar heb ik ook een enorm leuke tijd gehad. Vandaar dat ik heb besloten om de rest van het jaar fulltime door te gaan bij het team. Over hoeveel andere projecten op de universiteit kan je dat zeggen?

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

January 24, 2018

December 26, 2017

December 23, 2017

December 20, 2017

December 9, 2017

December 1, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us

© 2019-2020 by Formula Student Team Delft

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle