DUT15 Rollout

June 2, 2015

Hoewel het collegejaar bijna ten einde komt, komt het Formula Student Team Delft (FS Team Delft) nu op st(r)oom. Op 5 juni werd het nieuwste wapen in het arsenaal van het raceteam aan de wereld getoond; de DUT15. Onder toeziend oog van meer dan 300 toeschouwers etaleerde de DUT15 zichzelf door over de Grote Markt te rijden. Zelfs de weergoden waren eensgezind en verzorgde een stralende zon. De DUT15 is een belangrijke auto voor het team, waarmee in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Duitsland tegen de beste studenten raceteams wereldwijd gestreden gaat worden. Met dit wapen hoopt het team van haar huidige wereldwijde tweede plaats naar een eersteplek te klimmen. Door innovaties op het gebied van ophanging van de aerodynamische oppervlakken en een andere overbrenging zal de auto nog beter presteren; op de rechte vlakken en in de bochten. Net als haar voorgangers is de DUT15 elektrisch aangedreven aan alle vier de wielen, wat bijdraagt aan een gunstig verbruik; een belangrijk onderdeel in de puntennormering van de Formula Student wedstrijden.

 

 

Dit hoogtepunt, de rollout, was echter niet mogelijk zonder de vele uren en toewijding van het 65-tellende ledenbestand van FS Team Delft. Vanaf september werd de auto ontworpen, werden onderdelen gefabriceerd of in overleg met sponsoren ontwikkeld. Dit tezamen heeft dit eindproduct mogelijk gemaakt: een waardige en serieuze tegenstander voor de beste universiteitsteams wereldwijd die grote kans maakt de eerste plek terug te veroveren. Daarnaast stond het wereldrecord snelst accelereerde elektrische auto op naam van FS Team Delft, waarbij de DUT12 een snelheid van 100km/h behaalde in 2.13 seconden. Deze titel is echter dit jaar veroverd door het studententeam van ETH Zurich. In de zomer zal Formula Student Team Delft de strijd aan gaan met onder andere Zürich, Eindhoven, Stuttgart en nog veel meer, om te zien wie de beste auto heeft gebouwd.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

January 24, 2018

December 26, 2017

December 23, 2017

December 20, 2017

December 9, 2017

December 1, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags