Formula Student seizoen 2014-2015 (deel 1)

August 26, 2015

Eerst even terug naar de EWI open dag in een herfstachtige oktober. Ik zit nog op de middelbare school. Na twee proefcolleges en een rondleiding langs o.a. de cleanroom en het imponerende hoogspanningslab besluit ik tot nog een rondje campus. Ik stuit daarbij op een bordje D:DREAM hal. Dat intrigeert me. Het blijkt voor de open dag bezoekers een goed verborgen geheim. Het nut en doel van de hal wordt op slag duidelijk met een herkenbare Nuna. Maar meerdere projecten zijn zichtbaar aanwezig op de werkvloer. Een playground voor jonge studenten.

 

Wow, schiet het door mij heen: dit wil ik ook.

 

 

Een paar jaar later

Het is mei 2014 en ben inmiddels 3e jaars student Electrical Engineering. Ik word gevraagd om lid te worden van het Formula Student Team Delft (FSTD) 2015 voor het Department Electronics. Ik twijfel geen moment. Hier wordt mij een kans geboden om in projectverband in 9 maanden tijd een geavanceerde elektrische Formula Student raceauto te ontwikkelen, te bouwen, te testen en in competitieverband met andere universiteiten te meten. Formula Student is de langstlopende en grootste educatieve designcompetitie in de wereld.

 

Warmlopen

In juli 2014 ga ik mee met het dan aanwezige projectteam naar (het circuit van) Hockenheim en zie dat de DUT 14 de competitie daar net niet wint. Ik ben onder de indruk van de grootte van het evenement. Niet alleen vanwege de vele duizenden deelnemende studenten, maar ook van de vele meegekomen toeschouwers die de tribunes bevolken en de tientallen aanwezige sponsoren. De dynamische wedstrijdelementen worden de hele dag live uitgezonden op internet. De opgedane ervaringen neem ik mee naar het volgende jaar.

 

Formula Student competitie

Het is een wereldcompetitie met sinds 2010 een wereldranglijst. TUDelft staat daarin bijna voortdurend in de top 3. Wij doen mee met de competities in Silverstone, Hockenheim en Spielberg (Oostenrijk). Maar ook op andere plaatsen in de wereld worden wedstijden gehouden volgens dezelfde richtlijnen en puntentellingen van de FSAE (Formula Society Automotive Engenieers).

 

Hockenheim- Duitsland geldt in Europa wel als de ultieme test. Het is een groots opgezet 4-daags evenement. De Duitse industrie met o.a. de omvangrijke Duitse automobielindustrie en bedrijven als Siemens, Bosch en BASF staat via sponsoring garant voor een bijna unieke sfeer en entourage.

 

Meer dan 80 universiteitsteams van over de hele wereld: van China tot Brazilië en van Zuid Afrika tot Rusland zijn aanwezig voor de categorie Combustion of Electric. En zij allen kijken met enig ontzag naar ons Delft: tot 2014 3 keer achter elkaar winnaar in de E-category. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

January 24, 2018

December 26, 2017

December 23, 2017

December 20, 2017

December 9, 2017

December 1, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us

© 2019-2020 by Formula Student Team Delft

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle