MANS Open Mind Management

December 16, 2015

Vergaderen; ook bij Formula Student Team Delft ontkomen we er niet aan. Snel hadden we als nieuw kernteam de behoefte om onze vergaderingen sneller en effectiever te laten verlopen. Daarvoor hebben we de hulp van MANS Open Mind Management ingeroepen.

 

 

Tijdens de workshop werden eerst onze gedragsvoorkeuren in kaart gebracht met behulp van de MBTI-persoonlijkheidstest. Er werd bepaald waar we als team gemiddeld op de vier persoonlijkheidsschalen stonden. Voorbeeld: we gaan liever af op zintuigelijke waarneming dan op intuïtie en nemen we liever onze besluiten objectief dan op basis van gevoel.

 

Met deze informatie hebben ze voor ons op maat onze manier van samenwerken en vergaderen kunnen verbeteren. Immers, samenwerken begint met elkaar kennen. Op die manier kunnen we niet alleen onze sterke punten vastellen, maar ook mogelijke valkuilen identificeren.

 

Vervolgens werden enkele vergaderstrategieën voorgesteld. Een idee dat ons fascineerde was het sorteren van agendapunten op basis van hun einddoel: meeweten, -praten of -beslissen. Deze structuur zorgt ervoor dat de houding in het gesprek niet constant gewisseld hoeft te worden. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk concrete regels kunnen opstellen die het vergaderen in betere banen leidt.

 

Kortom, door de persoonlijke aanpak van MANS Consultancy zijn we niet alleen doelmatiger gaan vergaderen, we werken bovendien effectiever samen. Hiervoor willen wij hen dan ook graag bedanken.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

January 24, 2018

December 26, 2017

December 23, 2017

December 20, 2017

December 9, 2017

December 1, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us

© 2019-2020 by Formula Student Team Delft

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle